Vreugde bij Meisjes C van Tevoko.
Vreugde bij Meisjes C van Tevoko. Foto: Connie Joling

Winst volleybalmeisjes C Tevoko op Holland Top Jeugd Toernooi

Voor het eerst in de geschiedenis van Tevoko heeft er een team meegedaan met het Holland Top Jeugd Toernooi. Na twee voorronde toernooien waarin Meisjes C nipt derde werd, streden de meiden zondag 9 april strijden om de plaatsen 9 tot en met 16 in de Topsporthal in Almere.

Het team, bestaande uit Britte Stuut, Sara Sikma, Kelly de Jong, Joyce Hopman, Marousha van Egmond, Cindy Boogaard en Indy Schotanus, begon niet al te best aan de eerste wedstrijd tegen Nivo uit Hoorn. Het vroege opstaan was iets te veel, waardoor in het begin nogal wat fout ging. Maar gaandeweg de set ging het beter lopen, bij de stand 22-22 toonden de meiden meer inzet en dat pakte goed uit. De eerste set werd met 25-23 gewonnen. De tweede set ging beter. Met moeilijke services en mooie aanvallen werden de punten gepakt. Met 25-16 ging de set toch nog eenvoudig naar Tevoko. Door deze winst moest de volgende wedstrijd gespeeld worden tegen Smashing 72 uit Diemen omdat zij nipt met 3-2 hadden gewonnen van Simokos. De meiden begonnen enthousiast en moesten meteen aan de bak, want er werd goed aangevallen door Smashing 72. Met hard werken en mooie eigen aanvallen bleef Tevoko bij. Bij een stand van 5-6 kwam Tevoko aan service, hier had de tegenstander geen vat op. Het zelfvertrouwen groeide en met veel inzet en plezier werd de set eenvoudig gewonnen. In de tweede set kregen de meiden het wat lastig en over en weer werd en goed gevolleybald. Toch ging ook de tweede set naar Tevoko.

In de finale (om de uiteindelijk 9e en 10e plaats) stond Tevoko tegenover Castellum. Meteen ging het goed. Met lastige services pakten de meiden vele punten, Tevoko kwam niet onder druk te staan en de set werd dik gewonnen met 25-16. Daarna ging de strijd in de tweede set gelijk op, ook Castellum had een lastige service waar Tevoko niet veel mee kon. Bij de stand 21-21 deed Tevoko er een schepje bovenop en pakte vervolgens de set en de overwinning.