Paul en Jos Bakker op de foto met hun team.
Paul en Jos Bakker op de foto met hun team. Foto: Klaas v.d.Berg

G-team neemt afscheid van legendarisch duo

23 jaar, 123 doelpunten en ontelbare wedstrijden verder. Maar nu zit de carrière van Texels beroemdste voetbaltweeling er op. Jos en Paul Bakker (57) hebben gisteren hun laatste competitiewedstrijd gespeeld voor het G-Team van Texel'94.

De lange carrière van Jos en Paul begon in 1994 in De Koog. Toen het G-team twee jaar later over ging naar Den Burg, verhuisden de broers Bakker mee. Jos in de verdediging, Paul was meestal te vinden op het middenveld, maar week soms uit naar de aanval. Jos scoorde als verdediger in totaal vijf keer, Paul maar liefst 118 (waarvan twee in het huidige seizoen). Hoeveel wedstrijden ze in totaal hebben gespeeld weet Jos niet precies. De afgelopen jaren was Jos steevast de redacteur van het G-team. Hij zorgde ervoor dat de krant iedere keer voorzien werd van prima verslagen. De laatste competitiewedstrijd van de heren werd gewonnen. Uit bij Koedijk G3 werd het 1-2. De Bakkertjes kregen vlak voor tijd 'een rode kaart' en verlieten door een erehaag het veld. 'Het is jammer dat Kees van der Vis geblesseerd raakte. Hij had zijn 99-ste al gescoord. Nu kon hij de honderdste niet maken. Jammer", vertelt Jos.

De carriere krijgt nog een klein toetje. In mei staat er nog een toernooi gepland, waarbij Jos en Paul de kicksen nog één keer aantrekken.