SV Oosterend goed op stoom

SV Oosterend beleeft sterke weken. Zondag werd er opnieuw gewonnen, ditmaal met 4-3 van Petten.

In verband met wat pijntjes en de kans dat Gaime Vlaming kon worden weggeroepen had SVO vijftien spelers geselecteerd. Oosterend begon sterk aan de eerste helft. Door de snelheid op de zijkanten kwam Oosterend een paar keer alleen voor de keeper van Petten maar verzuimde om de goal te maken. Na twintig minuten was het raak. Na een mooie snelle aanval kreeg Dylan Betsema de bal en sprintte naar de achterlijn. Hij gaf een voorzet en Jeroen Abma kon de bal intikken: 1-0. Petten kreeg na de één-nul wat meer grip op de wedstrijd, door lange ballen naar voren te spelen kwamen ze gevaarlijk bij het doel. Zeker hun beste man Kevin Stinch maakte het lastig voor de middenvelders van Oosterend. Door een uitbraak van Petten en een bal die niet goed werd weggewerkt door Oosterend profiteerde Petten daarvan en schoot de bal vijf minuten na de openingstreffer achter Pieter Duiker in het doel. Oosterend was even de weg kwijt en dat resulteerde ook in nog een goal tegen, net voor de rust. Door een fout achterin kon een aanvaller van Petten vrij uithalen en belandde de bal wederom achter Duinker.

De tweede helft ging het beter. Oosterend zette meteen druk, waardoor er opnieuw kansen kwamen voor de thuisploeg. Dylan Betsema wist de stand gelijk te trekken rond de 55e minuut. Petten had moeite met de snelheid en de druk zettende thuisploeg. SVO kwam steeds dichter bij het doel en de verdediging van Oosterend hield stand bij de middenlijn. Maar voor Jeroen Abma was de wedstrijd over, hij verstapte zich en zijn been bleef staan met een verdraaide knie tot gevolg. Voor hem in de plaats kwam Hessel Bos het veld in. En dat was precies wat Oosterend nodig had, nog meer snelheid. Het resulteerde al gauw in een goal. Bos schoot de bal koelbloedig in na een schitterende aanval.
Petten kon weinig terug doen en Bos zorgde opnieuw voor gevaar. Twintig minuten voor tijd schoot hij de thuisclub naar 4-2. Petten was verslagen, maar het venijn zit in de staart. Oosterend haalde wat druk van de ketel, waardoor Petten nog kans zag om vijf minuten voor tijd alsnog een goal te maken. Het mocht niet baten, de scheids floot af. De drie punten waren binnen.