Texel'94 komt na rust op stoom

Royale winst 4-1 voor koploper Texel'94 zondag, maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Met rust keken de Texelaars tegen hekkensluiter Hugo Boys nog tegen een 0-1 achterstand aan. Lesley Koning gaf met een hattrick zijn visitekaartje af.

"Never change a winning team", was de gedachte bij trainer Wesley Visser die zijn team in dezelfde opstelling als vorige week het veld op stuurde. Met als enige uitzondering A1-junior Cijs van der Wal als invaller onder de Texelse lat. Texel'94 schoot wel voortvarend uit de startblokken, met zelfs twee levensgrote kansen. De doorgebroken Yorgo Helleman legde terug op Patrick Nieboer. Maar zijn droomkans werd in een reflex gestuit door de doelman. Vijf minuten later kwam Helleman zelf in kansrijke positie, maar vond ook de keeper op zijn weg. Daarna keerde het tij. Veel passes gingen mis, de bal was te lang onderweg en het tempo te laag. Wellicht speelde ook de warmte een rol, boven het kunstgras liep de temperatuur zelfs nog een graad of vier hoger op. Het gevaar van de Noord-Hollanders kwam niet uit de corners en afstandsschoten, maar na een half uur wel uit een vrije trap vanaf rechts. De inzet werd doorgekopt en de linksbuiten hoefde bij de tweede paal niet meer te doen dan de bal met het hoofd in te knikken: 0-1.

Een domper, reden voor coach Visser om zijn manschappen in de kleedkamer stevig toe te spreken. Zijn opdracht om op jacht te gaan naar de tweede bal, agressiever te spelen en het tempo te verhogen was niet aan dovemansoren. De spelers pakten het goed op, het was alsnog na rust een heel ander team het veld op ging. De gelijkmaker volgde snel. De van achteruit opgekomen Stijn Arends zag vanaf links een gaatje en joeg de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Een mooie opsteker voor de Texelaars, die de smaak te pakken kregen. Hugo Boys trok zich terug achter de eigen linies, maar het foutje waarop ze wachtten om toe te slaan, bleef nu uit. Na een snelle combinatie ging Lesley Koning alleen op de keeper af en maakte keurig af in de lage hoek. Daarna was het louter Texel wat de klok sloeg. Koning rukte door het midden op naar voren en scoorde zijn tweede treffer. De Texelaar volmaakte zijn hattrick via een penalty, nadat Ruben Duinker in kansrijke positie binnen de zestien meter was neergehaald. Texel'94 was na rust oppermachtig, Cijs van der Wal, die goed speelde, hoefde na rust geen redding te verrichten. Het groenzwarte feest kreeg extra glans toen bekend werd dat concurrent JVC verloren had en nu op zeven punten staat. De andere concurrent, Spartanen, won wel en heeft twee punten minder. Met nog vier wedstrijden te gaan dus nog volop spanning.