Morten Eschweiler geeft uitleg aan een groep paintballers.
Morten Eschweiler geeft uitleg aan een groep paintballers. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuw paintballveld geopend

Een voltreffer op de helm van Harm van Os. Met een stevige vlek gele verf op het vizier verlaat Van Os het nieuwe paintballveld dat vrijdag op het terrein van Kustpark Texel werd geopend.

Het paintballveld is nieuw initiatief van Teambuilding Texel van Morten Eschweiler. Naast de tennisbanen van het Kustpark zijn twee velden (ongeveer vijftig bij vijftig meter) ingericht met diverse obstakels waarachter de deelnemers kunnen schuilen als ze op elkaar schieten. De obstakels komen bij diverse Texelse bedrijven vandaan.

Een vriendengroep uit Voorschoten is zaterdag één van de eerste gebruikers en het gaat er enerverend aan toe. Verdeeld in twee groepen lopen ze rond met 'geweren' waarin bolletjes verf gaan. Het spul is biologisch afbreekbaar, de verf is gemaakt van gelatine. 'Het kan geen kwaad als je het in je mond zou krijgen', vertelt Eschweiler. 'Op de verpakking staat zelfs hoeveel calorieën erin zitten, maar lekker is het uiteraard niet."

Rondom het terrein is een net van vijf meter hoog aangebracht, zodat de bolletjes verf niet zomaar het veld kunnen verlaten. Gehuld in groene legeruniforms en met helmen die ogen, mond en oren beschermen loopt de vriendengroep rond om elkaar letterlijk op de korrel te nemen. Wie geraakt wordt, is af en moet met het geweer omhoog gestoken in de lucht het terrein verlaten.

Naast het terrein is een safety-zone waar de deelnemers verzamelen en waar verplicht een kapje op de loop van de geweren geschoven moet zijn. Het is ook de plek om te kijken naar de verrichtingen op het veld en om de geweren bij te vullen voor een volgende ronde. "Dat gaan we eens even anders doen dan de eerste ronde", zegt Luuk van Zanten van de groep uit Voorschoten met een fanatieke blik in de ogen nadat hij de eerste ronde al vrij snel geraakt was.

Teambuilding Texel richt zich met het paintballveld onder meer op groepen en bedrijfsuitjes. Eschweiler: "Het is een extra activiteit erbij in het aanbod." Er zijn plannen om voor de Texelse jeugd een paintballcompetitie op te gaan zetten. "Dan kunnen ze lid worden en bijvoorbeeld twee keer in de maand met teams tegen elkaar paintballen."