Moerbei krijgt geen toestemming voor doorgang naar achtertuin

Norbert en Esther Dekker van De Moerbei in De Cocksdorp krijgen van het college geen toestemming om het stukje openbaar groen achter hun tuin te gebruiken als doorgang voor auto's.

Dat heeft het college besloten. De familie Dekker wil in de achtertuin parkeerplaatsen realiseren voor de gasten van hun bed- and breakfast.

Bedoeling was de auto's via het stukje groen achter de huizen aan de Ploosterstraat naar de achtertuin te laten rijden, maar dat stuitte op bezwaren bij bewoners van de Ploosterstraat. Dekker kaartte aan dat bebouwing achter de huizen aan de Ploosterstraat te ver naar achteren staat, waardoor er überhaupt geen auto's bij zijn achtertuin kunnen komen. Gasten van De Moerbei parkeren nu in de Kikkertstraat, maar is het soms lastig daar een parkeerplaats te vinden. Volgens het college is het ruimtelijk zeer ongewenst om toestemming te verlenen voor een inrit over het groentje aan de Ploosterstraat. "Door het verlenen van toestemming krijgen andere eigenaren van aangrenzende percelen anders ook deze mogelijkheid om hun perceel beter bereikbaar te maken." Dat was een bezwaar van de achterburen die vreesden dat er meer verkeer over het groentje en in de doorgang tussen twee huizen zou gaan plaatsvinden.

Dekker laat desgevraagd weten zich niet bij het besluit neer te leggen. Volgens hem ontstaat er nu willekeur in het gebruik van het terrein achter de huizen aan de Ploosterstraat. "Dan moet je zeggen of allemaal wel of allemaal niet." Volgens Dekker kreeg hij het besluit wel telefonisch te horen, maar ontbrak er een schriftelijke toelichting." Het lukte van de week ook niet om bij de gemeente meer toelichting op het besluit te krijgen.