Wat ik zeggen wou

Oude vuilstort

Nationaal Park

In het stukje "Nationaal Park" van 04/04/17 in de column "Wat ik zeggen wou" weet Rien Mast de spijker precies op zijn kop te slaan en de hoofdrolspelers in het stuk "de schorsing van Han Lindeboom" naar waarde te rangschikken.

Als belanghebbende heb ik alle bijeenkomsten betreffende de oude vuilstort, wat een deel is van het Nationaal Park, bijgewoond en kan ik niet anders zeggen dan dat ik grote bewondering heb voor de manier van optreden van Han Lindeboom. Hij heeft deze 47 jaar oude doofpotaffaire in relatief korte tijd min of meer vlot weten te trekken uit een uitzichtloze vergader spiraal en partijen als het HHNK en de Provincie zover weten te krijgen mee te denken aan een oplossing. Grote dwarsligger in dit dossier is de Gemeente Texel die zijn verantwoording liever ontloopt en dit graag in de doofpot houdt.

Als dank voor zijn inzet krijgt Han Lindeboom nu een procedure aan zijn broek om geschorst en vervolgens ontslagen te worden als voorzitter van het Nationaal Park door 5 overige bestuursleden.

Tevens is er een lastercampagne gestart door de betrokken wethouder, Eric Hercules die in dat bestuur zit namens de Gemeente Texel.

Het zou de heer Hercules sieren als hij een voorbeeld nam aan Han Lindeboom die geen moeite heeft om zijn nek uit te steken in niet populair makende dossiers en in staat is om oplossingsgericht te werken in plaats van kinderachtige laag bij de grond politiek te bedrijven en alleen op de voorgrond te treden in publiek goed liggende zaken.

Ik ben bang dat de toekomst van het Nationaal Park met de visie en inzet van het huidige bestuur zonder Han Lindeboom geen hoogdravende zal zijn.

Jan Willem van Duijn