Afsluiting strand Ceres zit Oudeschild hoog

Burgemeester Uitdehaag zal er alles aan te doen om in overleg met het hoogheemraadschap alsnog een gedeelte van het Ceres-strand toegankelijk te maken. Hij zei dat maandag tijdens de goed bezochte "dorpenronde" in 't Skiltje Oudeschild.

Uitdehaag bood de aanwezigen excuses aan omdat de gemeente volgens hem "helaas niet goed opgelet heeft" in het voorbereidende traject van de toekomstige aanleg van de zandige versterking bij de PH-dijk. Na aanleg van deze dijk wordt Ceres (dat onder het zand verdwijnt) afgesloten en inwoners van Oudeschild hadden daarover aan hem eerder op de avond klip en klaar hun ongenoegen uitgesproken. Hij zegde toe er alles aan te doen om in overleg met het Hoogheemraadschap in het nieuwe plan alsnog een gedeelte strand toegankelijk te maken. Het was één van de onderwerpen die ter sprake kwam bij het bezoek van het college aan het dorp. De nieuwe opzet waarbij burgemeester en wethouders aan tafel aanschuiven om te vernemen wat er speelt in het dorp bood daarvoor een prima gelegenheid.

Coupure

Andere onderwerpen waar over gesproken werd waren o.a.: de coupure, de lang uitgestelde sloop en herbouw van de huizen in de Loodssingel, de aangekondigde handhaving op het industrieterrein, de aanleg van nieuw industrieterrein en de daarbij te verwachten toename van vrachtverkeer in het dorp en op de haven, het ontbreken van nachtelijke verlichting op parkeerplaatsen aan het Bolwerk, de verkeersveiligheid in De Ruyterstraat en de toekomst van de Bruinvisschool.

Woningbouw

Inzake de behoefte aan woningen in het dorp in relatie tot de vele woningen die in Den Burg wel gebouwd gaan worden moedigde wethouder Hercules de aanwezigen aan om bijvoorbeeld met een CPO-plan te komen. Eerder is een plan om woningen te bouwen op het voormalige voetbalveld niet doorgegaan. Maar de omstandigheden zijn nu anders, dus mogelijk is het nu wel haalbaar. Burgemeester Uitdehaag zegde tenslotte toe zich in te spannen om in overleg met het Hoogheemraadschap een uitnodigende, toegankelijke dijkovergang te maken nu de coupure er definitief niet komt. Een plan daarvoor is door de dorpscommissie ingediend. Wethouder Kingma werd wegens omstandigheden vervangen door manager leefomgeving Gerrit Berkelder.