Oosterend wint uit van HOSV

Oosterend heeft zondag met 2-3 gewonnen van HOSV uit Opmeer.

De sfeer zat er volgens de ploeg nog goed in na het 1-1 gelijkspel van een week geleden tegen De Koog. Oosterend begon in dezelfde opstelling als een week geleden en na vijf minuten was het al raak. Glenn Visser scoorde uit een voorzet 0-1. Daarna was HOSV ook wakker en probeerde iets terug te doen tegen de Texelaars. Doelman Pieter Duinker bleef rustig en kon de paar schoten van HOSV op doel van Oosterend tegenhouden.

In de 20ste minuut was het weer raak. Daniel Groszpietsch schoot de bal vanuit een voorzet achter de doellijn. Daarna kreeg Pieter Langeveld nog een bal net buiten het strafschopgebied en hij bedacht zich geen moment. Hij haalde uit richting het doel, maar raakte de paal. Oosterend ging uiteindelijk met een 0-2 voorsprong de rust in. Na de rust werd Dylan Betsema, die last had van zijn voet, vervangen door Klaas Zuidewind. Oosterend ging op dezelfde voet verder. HOSV had niet de intentie om veel druk te zetten en roeide af en toe de bal naar voren. Aanvallers schoten vervolgens hoog over of kwamen volgens Oosterend niet eens in de buurt van het doel.
Na tien minuten in de tweede helft kreeg Oosterend een strafschop tegen. Volgens Oosterend werd de bal uit het strafschopgebied weggewerkt door de verdediging, maar constateerde de scheidsrechter duwen. De bal ging op de stip en HOSV benutte de kans waardoor het 1-2 werd. HOSV kon echter geen vuist maken. Ze kwamen nog wel een paar keer voor het doel maar daar bood Duinker redding.
Twintig minuten voor tijd sprintte Langeveld naar de achterlijn en gaf de bal voor. Glenn Visser kon de bal in tweede instantie achter de doelman schieten waardoor het 1-3 werd. Visser kreeg ook een vierde doelpunt voor Oosterend te maken, maar stuitte daarbij op de keeper van HOSV.
HOSV was verslagen, al wist de ploeg door een communicatiefoutje achterin nog een tweede doelpunt te maken. Met drie punten in de tas keerden de voetballers van Oosterend huiswaarts.