Bram de Ruijter, Max Tuntelder, Joy-coach Baruch Coutinho, Meinte van Lingen en Sem Vermuë.
Bram de Ruijter, Max Tuntelder, Joy-coach Baruch Coutinho, Meinte van Lingen en Sem Vermuë. Foto: Deuce

Veel teams Deuce in competitie

Tennisvereniging Deuce uit Den Burg is dit jaar met vijftien teams vertegenwoordigd in de tenniscompetitie die zaterdag 8 april van start gaat.

Texel doet het daarmee goed. "Waar landelijk bij alle clubs het aantal teams behoorlijk terug loopt, zitten wij in de lift", zegt competitieleider Dwight Penha. "Er zijn dit jaar sinds jaren weer drie mixed teams, één senioren en twee teams bij de jeugd, Geweldig om te zien dat het spelen van wedstrijden bij Deuce zo leeft. Het zal zeker op de zaterdag met acht teams een gezellige drukte worden."

Baruch Coutinho, trainer van tennisschool Joy en teamcaptain van het kampioensteam van vorig jaar, zegt uit te kijken naar de competitie. "We zijn in de breedte sterker geworden. Tijs van Veen, die in Utrecht studeert, zal elke week meedoen waardoor we met vijf heren zijn. We kunnen dit jaar daarom ook tactisch sterkere opstellingen maken."

Volgens Coutinho moet handhaving in de derde klasse zeker lukken. "We hopen met de bovenste 3 mee te kunnen doen." Het team bestaat naast Van Veen uit Bram de Ruijter , Max Tuntelder, Meinte van Lingen en Sem Vermuë. De eerste teams starten zaterdag om 10:00 uur op het tennispark van tennisvereniging Deuce aan de Emmalaan in Den Burg.