Wat ik zeggen wou

Nationaal Park

Als de schorsing/het ontslag van Han Lindeboom niet ongedaan wordt gemaakt, verliest het Nationaal Park de Duinen van Texel een zeer gemotiveerde voorzitter. Ik heb zoveel mogelijk de openbare zittingen van het NP bijgewoond en elke keer viel me afwezigheid van de leden Hercules en Gregoire op. Wat was hun inbreng?, vroeg ik mij telkens af. Han Lindeboom is duidelijk een maat te groot/zwaar voor het huidige bestuur, of beter gezegd: Het huidige bestuur was en is een of twee maten te licht voor deze zwaargewicht.

Als voorzitter heeft hij, door zijn persoonlijkheid en intellectueel gewicht, het zwaarst aan dit project getrokken en dat heeft de overige leden verleid teveel, zo niet alles, aan die voorzitter over te laten om op een gegeven moment zich te realiseren dat ze zelf in het bestuur niets voorstellen en geen of weinig inbreng hebben.

Het enige doel van Han Lindeboom is de verbetering en bescherming van de Natuur en niet alleen hier op Texel. En dat doet hij op zijn eigen, on-texelse manier. Tijdens zijn afwezigheid, hij was in het Caraibisch gebied met hetzelfde doel, hebben enkele leden met behulp van wat afhankelijke ja-knikkers hun kans schoon gezien om deze "coup" te plegen.

Ik zie de toekomst van ons Nationaal Park onder de leiding van de genoemde heren, of hun afgevaardigden, somber in.

Rien Mast,

Den Burg.