Rovershut in beeld voor vakanties voor kinderen met autisme

De Rovershut van de familie Witte aan de Ploegelanderweg in De Dennen is verkocht. Imre en Suzanne Kienjet hebben de kampeerschuur overgenomen.

De twee hebben plannen om er een vakantieverblijf van te maken waar speciale weken worden aangeboden voor gezinnen waarvan kinderen autisme hebben. Daarvoor worden momenteel gesprekken gevoerd met onder meer de gemeente en Staatsbosbeheer.

De familie Kienjet heeft zelf een kind met autisme en vanuit de eigen ervaringen ontstond het plan. "We willen graag een plek bieden waar de gezinnen en de kinderen rust kunnen ervaren." De Rovershut moet ook een plek worden voor reguliere natuurliefhebbers van het eiland.

De twee zijn fervente liefhebbers van de Wadden. Suzanne Kienjet kwam als kind al bij de familie Witte op vakantie, waardoor er van oudsher contacten waren met Han Witte en het oog op Texel viel. "Hij heeft met de Rovershut kinderen die het niet breed hadden altijd de mogelijkheid geboden vakantie te vieren en vond ons plan goed om de Rovershut daar in de toekomst voor te gebruiken."

Voordat het tot vakanties komt, wil de familie Kienjet eerst verbouwen. Het gebouw is gedateerd en bestaat van binnen nu nog uit één grote ruimte. Kienjet: "We willen het met oog voor de omgeving en de natuur aanpakken. Elke Texelaar kent de Rovershut en daar houden we rekening mee." Er wordt nog gewerkt aan de bouwplannen. De twee hebben ook plannen om een boek te maken waarin verhalen over de Rovershut worden opgetekend. Het gebouw dateert van 1937 en is sinds circa 1960 in gebruik als vakantieverblijf.