De familie Vermeulen heeft de Kombuis overgenomen.
De familie Vermeulen heeft de Kombuis overgenomen. Foto Jeroen van Hattum

Nieuwe eigenaren Kombuis

De familie Vermeulen uit Den Hoorn heeft de Kombuis van Ingrid Hennink overgenomen.

Eddy en Annegré Vermeulen en zonen Sander en Jacco zetten maandagochtend als nieuwe firmanten hun handtekeningen onder de overdrachtspapieren.

Jacco Vermeulen gaat de Kombuis leiden. De afgelopen negen maanden liep hij al mee in het restaurant op de haven om warm te draaien. "Ik wilde weten of het iets voor mij zou zijn, maar na een maand wist ik dat het wel goed zat." Jacco volgde bij het ROC in Schagen een opleiding gastheerschap en hij werkte de afgelopen jaren bij Paal 9 van René Jager. "Van René heb ik in de praktijk veel geleerd."

Jacco werkte ook bij een paar andere zaken om horeca-ervaring op te doen en hij stond een half jaar tussen de fietsen bij zijn familie in de zaak. Dat maakte ook één ding duidelijk: zijn hart lag bij de horeca.

De Kombuis blijft onder de nieuwe eigenaren, net als onder Hennink, een restaurant. Belangrijke beslissingen nemen de vier gezamenlijk als firmanten. "Het is prettig dat je familie bent. Je kent elkaar en je vertrouwt elkaar."

De medewerkers van Hennink gaan mee met de nieuwe eigenaren. Jacco: "Dit is een mooie zaak en een prachtige plek aan de haven om een restaurant te hebben."