Wat ik zeggen wou

Immigranten

Graag wil ik reageren op het stuk "Immigranten op Texel: goed idee" van Elias Marseille in de T.C. van vrijdag 24 maart jongstleden.

Wat fijn, Elias, dat je zo positief staat ten opzichte van de multiculturele samenleving én opvang en huisvesting van migranten op Texel!

Wat fijn ook dat jij geen discriminatie op Texel ervaart.

Tóch zijn er migranten (vluchtelingen of vergunninghouders) op Texel. Er is namelijk afgesproken dat iedere gemeente in Nederland een x percentage vergunninghouders huisvest, nádat ze een tijd in een asielzoekerscentrum hebben gewoond en een verblijfsvergunning hebben gekregen. En die mensen wonen dus ook op Texel. En, helaas, horen wij ook wel eens een verhaal dat "sommige mensen op Texel niet houden van vluchtelingen ".

De aantallen vergunninghouders op Texel zijn natuurlijk niet te vergelijken met die in de grote steden. Op Texel is er een hele grote groep vrijwilligers die de vergunninghouders helpt bij de eerste opvang, maatschappelijke begeleiding en inburgering. Als je er meer van wilt weten of jij wilt dat wij een voorlichting op de OSG gaan verzorgen, horen we dat graag!

Ingrid Walpoott

Vluchtelingenwerk Texel

iwalpoott@vluchtelingenwerk.nl