Beeld van het NK Toerskiën in het Zwitserse Disentis.
Beeld van het NK Toerskiën in het Zwitserse Disentis. NKBV-Zout Fotografie

Verduijn derde op NK Toerskiën

Oud-Texelaar Björn Verduijn is afgelopen zondag in het Zwitserse Disentis derde geworden op het Nederlands kampioenschap Toerskiën 2017.

In totaal 33 atleten deden mee aan de wedstrijd over een parcours van 14,4 kilometer waarbij de deelnemers stijgend en dalend een hoogteverschil van 1745 meter moesten overbruggen. Dat was zonder skiliften, waardoor het aankwam op uithoudingsvermogen.

Verduijn deed 2 uur, 27 minuten en 28 seconden over de 14,4 kilometer. Hij was daarmee zes minuten langzamer dan Greg Nieuwenhuys en Jurgen Mesman die vrijwel gezamenlijk over de finish kwamen en respectievelijk eerste en tweede werden. Oud-Texelaar Björn Witkamp werd 24ste in een tijd van 4 uur, 20 minuten en 50 seconden. Volgens de NKBV (Nederlandse bond voor alpinisme) was het een zware wedstrijd, maar wel een met uitstekende condities en zonnig weer.

Verduijn deed begin maart ook mee aan de Pierra Menta, één van de zwaarste wedstrijden ter wereld voor toerskiërs in Frankrijk. Daar werd hij 170ste. De oud-Texelaar moest tijdens de wedstrijd zijn maat op sleeptouw nemen om de finish te halen.