Frank Westdorp en Laurien Piek, de nieuwe beheerders van Tubantia.
Frank Westdorp en Laurien Piek, de nieuwe beheerders van Tubantia. Foto: Stichting Woontij

Tubantia wordt weer bewoond

Alle 26 appartementen in Tubantia aan de Pontweg tussen Den Burg en De Koog zijn weer verhuurd.

Dat heeft de stichting Woontij, eigenaar van het complex, laten weten. De appartementen zijn verhuurd aan diverse woningzoekenden. De nieuwe bewoners bestaan uit werknemers, al of niet alleen voor het seizoen, vergunninghouders en woningzoekenden die op inschrijfdatum aan de beurt waren voor een appartement in Tubantia.

Woontij heeft Frank Westdorp (30) en Laurien Piek (24) aangesteld als beheerders. Frank is groepsleider bij zorgboerderij Novalishoeve nabij Den Hoorn en Laurien werkt als receptioniste op de Sluftervallei bij De Cocksdorp. De twee kennen elkaar van vakantiewerk bij de Sluftervallei zo'n 3,5 jaar geleden. Frank deed daarna een opleiding sociaal ondernemen in Amsterdam, Laurien deed een opleiding in Rotterdam.

Ze willen samen met de andere bewoners van Tubantia een prettige leefomgeving maken. "Iedereen moet fijn kunnen wonen en daar willen wij graag, als dat gewenst is, aan bijdragen. We houden van mensen om ons heen en samen leuke dingen organiseren."

Er wordt met elkaar bekeken welke behoeften de nieuwe bewoners hebben, huisregels afgesproken en bekeken wordt wat er mogelijk is met de gemeenschappelijke ruimte in Tubantia. Het complex deed de afgelopen jaren onder meer dienst als huisvesting voor statushouders en seizoenmedewerkers. Vroeger werd het aan toeristen verhuurd.