De kinderen oefenen onder leiding van Ellen Verburgt in de voorspeelruimte van Artex.
De kinderen oefenen onder leiding van Ellen Verburgt in de voorspeelruimte van Artex. Foto: Jeroen van Hattum

Texelse kinderen doen mee aan Matthäus Passion

Zuivere klanken woensdagmiddag in de voorspeelruimte van Artex in Den Burg. Achttien kinderen die komende zondagmiddag meedoen aan allereerste de uitvoering van de Matthäus Passion op Texel oefenden daar voor de laatste keer.

De kinderen - 10 tot en met 14 jaar oud - staan zondag als het Artex Bach Jeugdkoor in de Rooms-katholieke kerk in Den Burg om mee te zingen in het meesterwerk van de componist Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). Ze doen mee met het zogeheten 'Soprano in Ripieno'.

De deelnemers aan het kinderkoor zijn Jonas Atia, Belén Avila Lutke Schipholt, Suzan Blom, Rosa Dros, Berber van der Duim, Mesa van der Elst, Teun de Graaf, Aafke Keijning, Julia Klok, Heleen Landman, Kristien Landman, Omar Mevius, Kim Ploegman, Jet Roeper, Nynke Stuut, Anouk van Tatenhove, Marijn Visser en Veerle Vulto. Zij deden allen auditie om mee te zingen in het koor.

De Matthäus Passion - het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het evangelie van Matteüs - wordt zondag uitgevoerd door Toonkunst Rotterdam in samenwerking met Artex. Het optreden begint om 15.00 uur in de kerk aan de Molenstraat in Den Burg.