Robbert, Willem sr. en Willem jr. voor de showroomdie gebouwd werd in 1974.
Robbert, Willem sr. en Willem jr. voor de showroomdie gebouwd werd in 1974. Foto: Job Schepers

Garage Grisnigt ziet Abraham

Toen Willem Grisnigt in 1967 begon met zijn DAF-garage aan de Bernhardlaan reden er slechts zeven Dafjes op Texel en was een auto nog een luxe-object. Nu vijftig jaar later zijn de Dafjes verdwenen, maar is Garage Grisnigt springlevend.

Er is een hoop veranderd, het enige dat eigenlijk hetzelfde is gebleven is de locatie. "De massamotorisering in de jaren '70 heeft de wereld veranderd. Men kan tegenwoordig niet meer zonder auto. De klanten zijn veeleisender geworden. Als de auto stuk is, moet hij zo snel mogelijk gerepareerd zijn", vertelt oprichter Willem Grisnigt sr.. Ondanks dat hij 77 jaar is, werkt hij nog dagelijks in de garage. "Ik heb vroeger veel geturnd. Misschien ben ik daarom ook zo fit. Ik vind het fijn om hier te zijn. Het werk is minder zwaar dan vroeger", vervolgt hij. De dagelijkse leiding is sinds 2007 volledig in handen van zijn zoons Willem (47) en Robbert (44). Het bedrijf maakte sinds de oprichting een stroom aan ontwikkelingen mee. "Het was de eerste grote garage op Texel die nieuw werd gebouwd. De Daf-directeur kwam ook speciaal voor de opening naar het eiland. In het eerste jaar verkochten we 35 auto's. Als je in die tijd je rijbewijs wilde halen voor het rijden in een automaat, moest je eerst een eigen Daf hebben. Sommige Texelaars wisselden dan eerst hun brommer in om de auto te kunnen bekostigen", herinnert Willem sr. "In 1968 werden we Peugot-garage en in 1976 Volvo-dealer. Dat zijn we nog steeds, maar ook met andere merken kan men hier natuurlijk terecht. Daarnaast hebben we hier tuktuks en brommobielen in onderhoud."

Garage Grisnigt ontpopte zich tot een breder bedrijf dan een garage alleen. Zo heeft men het tankstation en is men sinds 1982 samen met garage Dros verantwoordelijk voor de Texelse wegenwacht. "Dat gaat al snel om zes- tot zevenhonderd gevallen per jaar voor beide partijen. Het toenemende toerisme betekent natuurlijk ook meer pechgevallen', vertelt Robbert. Waar veel bedrijven moesten uitwijken om te kunnen doorgroeien, bleef Grisnigt altijd op de plaats waar ze vandaag de dag zitten. "We kunnen op deze locatie zelfs nog uitbreiden wanneer we dat willen", vertelt Willem sr. Hoewel het aantal garages op het eiland steeg, inmiddels zijn er een stuk of tien, hield het bedrijf zich keurig staande. Waar komt dat succes vandaan? "Dat begint bij je team. Mensen blijven hier lang werken. Dat is een goed teken. Je kunt een mooi bedrijf hebben, maar als je personeel wegloopt heb je daar niets aan. Neem nou iemand als Kees Bakker, met onderbreking alweer 27 jaar monteur en Frits (van der Gracht red.) die hier al veertig jaar werkt. Hij doet de administratie, maar is ook eerste monteur. Als hij een klant aan de lijn heeft, weet hij waarover hij het heeft en kan hij inschatten hoe lang iets duurt. Mensen willen herkenbaarheid en niet iedere keer een ander gezicht. Dat is één van de succesfactoren. Een andere is heel simpel: hard werken. Veel ondernemers met een nieuw bedrijf schaffen direct allemaal luxegoederen aan. Ik heb Willem en Robbert altijd meegegeven om eerst voor het bedrijf te zorgen en alles goed voor elkaar te hebben, luxe komt later wel. Hard werken is overleven", stelt Grisnigt senior.

"Het bedrijf loopt goed en het is de uitdaging om dat zo te houden. Onze monteurs gaan regelmatig op cursus om bij te blijven bij alle ontwikkelingen op technisch gebied. Er verandert natuurlijk constant van alles. Was je vroeger vooral met gereedschap bezig, nu speelt ook de computer een grote rol bij het uitlezen van de auto's. Hoe meer techniek, hoe meer er stuk kan natuurlijk", stelt Robbert.

Receptie

Het 50-jarig jubileum van garage Grisnigt gaat niet geruisloos voorbij. Op zaterdag 8 april, de datum van de oprichting wordt er in de garage een receptie gehouden. "Iedereen is welkom. Die ene dag niet voor reparaties, maar gewoon om met ons dit heugelijke feit te vieren. De receptie duurt van 14:00 uur tot 17:00 uur", besluit Robbert.

'Als je je rijbewijs wilde halen, moest je autobezitter zijn'

Afbeelding