Jonge mountainbikers peuteren bij de wissel de transponder van hun been.
Jonge mountainbikers peuteren bij de wissel de transponder van hun been. Foto: Benno Dros

Koppelenduro MTB vergt behendigheid bij het onderdeel wissel

Ferry van der Vis en Jordy Vinke hebben zondag in het bos de koppelenduro van Wielersport Texel (WST) gewonnen. Bij de jeugd ging de winst naar Diederick Jimmink en Ese Roeper.

Bij de koppelenduro, het laatste winterevenement van WST rijden koppels van twee renners beurtelings over een parcours door de Dennen. Een afwisselend traject, met venijnige klimmetjes, krappe bochten, technische stukjes en over ruiter- en wandelpaden. Voor de gelegenheid een met linten afgezet parcours. Het weer werkte mee, bij de wissel moesten de koppels de transponder overgeven, een discipline waar de één een stuk behendiger mee omging dan de ander. Ook de snelheid waarmee gereden werd liep uiteen. Ferry van der Vis en Jordy Vinke en de jonge renners Dave Huisman en Remco Wiering waren aan elkaar gewaagd. De winnaars klokten het snelste rondje op bijna 5.29 minuut, Huisman en Wiering zetten een snelste rondetijd neer van 5.50. Beide duo's hadden na twee uur rijden 19 rondjes afgelegd, Maar Van der Vis en Vinke hadden daar een paar minuten minder voor nodig dan hun concurrenten. De derde plaats was voor Niels en Lola Bakker. Vader en dochter wisten binnen twee uur 18 rondjes af te raggen.

In totaal deden er zestien koppels mee, waarvan vier duo's jeugd. Ook bij deze beloftes liepen de snelheden hoog op. Diederick Jimmink en Ese Roeper reden acht rondjes, maar dan binnen het uur, het snelste rondje in 6.29 minuut. Jesper de Graaf en Dorus Overmaat reden er net zoveel, maar kwamen iets later binnen en werden tweede, de derde plaats was voor Jur van der Star en Pelle van Onzen, die een rondje minder reden.

Lammetjestocht

Zondag 2 april staat de lammetjestocht op het programma. Een toertocht over het eiland voor iedereen: jong en oud, racefiets of mountainbike, lid of geen lid. De deelname is gratis, ook voor niet leden. De start is om 9:00 uur bij het Sportpark aan de Emmalaan. Voor vertrek wordt iedereen in een passende groep ingedeeld bij een voorrijder. Er zijn groepen voor de jeugd op de mountainbike en racefiets, een groep voor mountainbikers die liever niet te veel buiten adem raken, een snelle mtb groep, een seniorengroep op de racefiets, een groep voor de racefietsers die supersnel willen en een groep voor de racefietsers die liever iets langzamer rijden. Alleen de voorrijders kennen de route. Om 10:30 uur komen alle groepen aan op hoeve 's Hertogenbosch.