De Marels winnen van Volendam

Zondag herpakten de basketballers van de Marels zich weer. Thuis werd er gewonnen van Volendam met 45-30.

Het begin van het eerste kwart was het even zoeken, maar de Marels pakte hun puntjes wel en Volendam miste veel. Na het eerste kwart was er een 12-4 voorsprong. In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid. Veel foute passes en een onrustige opbouw van de Marels. Volendam wist zijn lange center wel goed te bereiken. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en Volendam kwam terug tot 17-16. De rust was goed om even de koppen bij elkaar te steken en goede afspraken te maken over de passing en opbouw. Dat wierp gelijk z'n vruchten af in het derde kwart. Er werd aanvallend veel beter afgespeeld en uit meer kansrijke posities gescoord. Zo kon de center van de Marels Gerbrand de Wit ook dichtbij de bucket worden aangespeeld en kon hij z'n puntjes pakken. Het derde kwart werd afgesloten met een voorsprong van 31-24. In het vierde kwart verdedigde Job Smit de goed scorende Volendammer center. Het kostte hem drie persoonlijke fouten maar de center scoorde nog maar één keer in het vierde kwart. De snelle uitbraken van Joshua Brouwer en Sam Ekker konden goed afgemaakt worden door Sven de Jong en Mart Kikkert. Zo liep de Marels uit naar een eindstand van 45-30.

Scores: Sven de Jong 16, Mart Kikkert 15, Gerbrand de Wit 10, Sam Ekker en Job Smit 2