Texel'94 wint slechte wedstrijd

Wie kampioen wil worden, moet ook slechte wedstrijden winnen. Een wijsheid die Texel'94 zondag tegen Hauwert in de praktijk bracht. De Texelaars wonnen met weinig verheffend spel met 1-3.

Van beide kanten overigens voetbal onder de maat, deels als gevolg van het "knollenveld" op de Westfriese klei. Door de vele gaten en hobbels was het bijkans onmogelijk om over de grond te voetballen en hanteerden beide ploegen veelvuldig de lange bal.

Aanvankelijk een gelijk opgaand spelbeeld, waarbij aan beide kanten niet veel gevaar werd gesticht. Wel merkten de Texelse verdedigers dat zij de razendsnelle spits van Hauwert in de gaten moesten houden. Maar na een kwartier viel de eerste treffer aan de andere kant. Patrick Nieboer zette uit een corner goed voor. De bal draaide over de boomlange doelman, 49 jaar oud, heen en de vrijstaande A1-junior Lucas Ipenburg deed wat een spits moet doen: de bal met het hoofd in het lege doel knikken. Vanaf die treffer was Texel'94 de bovenliggende partij. De ploeg probeerde de score op te voeren. Het vijandelijke doel werd met het hoofd, met afstandsschoten en op andere wijzen op de korrel genomen, maar tot een goal kwam het niet. Aan de andere kant kon ook Hauwert weinig gevaar stichten. Tien minuten voor rust was het dan toch raak, Sander de Haan schoot op doel, maar zag zijn inzet geblokt door de doelman. In tweede instantie was het wel raak, de bal verdween onhoudbaar in de kruising.

Zo ging Texel'94 met een comfortabele voorsprong van 0-2 de rust in. Ruben Duinker, terug van weggeweest, maakte met rust plaats voor Bart de Lught. Ook nu veel diepteballen en aan beide kanten schoten op doel. Maar beide doelmannen stonden hun mannetje. Texel'94 kwam op 0-3 via de meespelende A1-junior Jurriaan Röpke. De diepte ingestuurd door Patrick Nieboer maakte hij het karwei prima af. Er had meer in gezeten, maar Texel'94 slaagde er niet in het voordeel uit te buiten. Wie dacht dat de strijd gestreden was, had het mis. Hauwert bracht in de slotfase enkele wissels in de ploeg, met name de verse spits was levensgevaarlijk. Met een indrukwekkende trap van buiten de zestien meter schoot hij de bal langs de muur en redde met een pegel in de bovenhoek de eer voor de thuisploeg. In andere gevallen was het doelman Alex Smit die zijn ploeg behoedde voor meer tegentreffers.

Tweede

Winst dus, maar de complimenten gingen vooral naar het tweede team van Texel'94. Na een moeizame start heeft het elftal, dat wekelijks van samenstelling wisselt, de weg omhoog gevonden en zich opgewerkt naar de top. Zondag won de ploeg met 3-1 van ZAP