Zwaluwen redden het weer niet

ZDH speelde een goede wedstrijd en had lang uitzicht op een resultaat, maar vlak voor tijd ging het toch mis. Bjorn Stathis scoorde 2-3 voor Schagen. Daarnaast bleek dat AGSV had gewonnen van Wieringerwaard, waardoor het verschil met de nummer laatst slechts twee punten is.

Ten opzichte van vorige week ontbraken Jelmer Bomas (werk) en Sieme Zijm, daardoor keerde Mike de Bruijn terug in de basis als linkshalf en mocht ook Timo Westdorp vanaf het eerste fluitsignaal beginnen. Hidde Struick werd doorgeschoven naar de spits en dat vulde hij geweldig in. Al snel kwam ZDH op voorsprong. Een vrije trap van Remco Boogaard kwam via keeper Marco Blaauwboer voor de voeten van Westdorp. Zijn inzet kon op acrobatische wijze van dichtbij door Struick over de lijn worden getikt: 1-0. Lang konden de Hoornders niet genieten, want even later werd een snelle aanval door het midden afgerond door Mart Schoen: 1-1.

Daarna was de wedstrijd aardig in balans. ZDH werkte hard en Schagen leek iets meer vernuft in de ploeg te hebben. Na een half verdedigde ZDH paniekerig uit en stuitte de bal voor de voeten van Bjorn Stathi. De kleine aanvaller aarzelde niet en vanaf een meter of dertig volleerde hij de bal schitterend in de kruising. Toch kwam de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte. Een aanval over de linkerkant leek te smoren, maar Cor Bijpost plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in de benedenhoek.

In de pauze werd Westdorp vervangen door Tim Arends. In het eerste kwartier waren de beste kansen voor de gastheren. Na een pass van De Bruijn stond Struick weer alleen voor de doelman. Hij twijfelde in de afronding, omdat hij ten onrechte dacht buitenspel te staan.

In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Marijn Kaat binnen de lijnen voor De Bruijn. Hierdoor werden er vier posities vervangen binnen het team. ZDH oogde wat onwennig en Schagen nam de regie voorzichtig over. Nick Verboven, invaller van Schagen, schoot op de paal en captain Daniƫl Bakker maakte met een schitterende reflex een poeier van Jeroen Veltheer onschadelijk. Aan de andere kant stuurde Bijpost drie man het bos in door naar zijn rechterbeen te kappen. Zijn schot spatte uiteen op de binnenkant van de paal.

In de slotfase moest Barry van de El de licht geblesseerde Tom Bijl vervangen. Schagen ging opzoek naar de winnende treffer. Stathi gaf een eerste waarschuwing af met een schot voorlangs, maar zeven minuten voor tijd ging het toch mis voor ZDH. Stathi 's eerste inzet werd gekeerd door Bakker, maar zijn tweede poging was raak: 2-3. Heel zuur voor ZDH dat er weer geen punten bijgeschreven konden worden. Zeker ook omdat de nummer laatst met een zege wel dichterbij is gekomen op de ranglijst. Volgende week komt titelkandidaat VIOS W naar Den Hoorn.