Het nieuwe 'Texelgevoel' van 't Knooppunt: elf doelpunten tegen.
Het nieuwe 'Texelgevoel' van 't Knooppunt: elf doelpunten tegen. Foto: Willem Sangers

Texel naar derde plek

Een potje zomeravondvoetbal. Dat was in het kort de typering van de wedstrijd van de zaalvoetballers van Texel Futsal afgelopen vrijdagavond in Ons Genoegen tegen 't Knooppunt uit Amsterdam.

Met een zesde plaats op de ranglijst had 't Knooppunt niets meer te verliezen of te winnen, waardoor er een samengeraapt team op het veld verscheen dat het eigenlijk allemaal wel best vond. Dat vertaalde zich in de uitslag: in de rust stond Texel al met 8-0 voor.

Na de rust ging het er kalmer aan toe en werd het uiteindelijk 11-1 in het voordeel van Texel Futsal. De ploeg steeg door de overwinning naar de derde plaats in de eerste divisie A, waardoor een ticket voor de nacompetitie vrijwel zeker is. Texel wist de concentratie vast te houden tijdens de wedstrijd, al had er van coach Martijn de Veij wel wat meer van de tegenstander mogen uitgaan om er een spannende partij van te maken. De doelpunten werden gemaakt door Jesper Arkenbout (vier), Jesper List (twee), Lesley Koning (twee), Pieter Jan Eelman (twee) en Pim de Lugt (een),

De naderende strijd in de nacompetitie belooft spannend te worden. In totaal acht ploegen zullen straks strijden om één plek in de eredivisie van het zaalvoetbal. Er is een eerste ronde waarbij de teams twee keer (uit en thuis) tegen elkaar spelen, waarna de vier winnaars van de eerste ronde in de tweede ronde tegen elkaar uitkomen. De twee winnaars van de tweede ronde spelen vervolgens één allesbeslissende wedstrijd om het ticket voor de eredivisie.