De Waag in het centrum van Den Burg.
De Waag in het centrum van Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Renovatie en restauratie De Waag opgeschort

De gemeente heeft de renovatie en restauratie van De Waag in het centrum van Den Burg opgeschort. De hoofdconstructie van het bijna tweehonderd jaar oude gebouw moet eerst op een aantal plekken worden versterkt. Op het moment wordt onderzocht hoe dat het beste kan worden opgepakt. "In april is hierover meer duidelijkheid, tot die tijd zijn de werkzaamheden opgeschort."

Begin deze maand begonnen de eerste werkzaamheden in het pand dat op de nominatie staat om door De Lindeboom te worden geƫxploiteerd. De voormalige openbare toiletten en het tegelwerk werden eruit gesloopt, waarna de historische elementen van De Waag nader werden onderzocht.

Volgens het college worden mensen die gebruik willen maken van een toilet in het centrum van Den Burg momenteel via een verwijzing op de deur van De Waag naar de toiletten van De Lindeboom en de Pofferglop verwezen. De Lindeboom stelt de toiletten beschikbaar als goed gastheer en krijgt daar geen vergoeding voor van de gemeente. In De Lindeboom zit ook een invalidentoilet.