Bij de stand van de Texelse gin, waar men kan proeven, was het wel druk.
Bij de stand van de Texelse gin, waar men kan proeven, was het wel druk. Foto: Jeroen van Hattum

Beursvloer blijft rustig tijdens 24ste Horeca- en Recreatiebeurs

Het is rustig. Dat was dinsdagmiddag een veelgehoorde opmerking op de 24ste Horeca- en Recreatiebeurs in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Stands en leveranciers waren allemaal aanwezig, maar het wilde op een of andere manier niet druk worden in de zaal zoals voorgaande jaren het geval was. Volgens organisator Nico Erwich bleven de pieken uit, maar was er wel een continue doorloop van bezoekers. "Ik heb de dames bij de ingang gevraagd om de zaken bij te houden en daar kwam uit dat er geen pieken waren." Het ontbreken van twee groothandels speelde ook een rol. Zij hielden recent al eigen beurzen voor de horeca op het eiland. Sligro was dinsdag nog wel op de beurs aanwezig om de jaarlijkse kookwedstrijd van leerling-koks van het ROC te faciliteren.

In totaal kwamen er 598 bezoekers naar de beurs. Erwich zei zelf niet ontevreden te zijn. "Er hing een goede sfeer en ik was blij dat er ook veel Texelse bedrijven aanwezig waren." Volgens goed gebruik was het leggen van contacten en het onderhouden van relaties een belangrijk onderdeel van de horeca- en recreatiebeurs. "We gaan het rijtje af", vertelt Marianne Langeveld die samen met collega's Nancy Hopmans en Elise Brouwer van Hotel Texel op de beursvloer rondloopt. "Er staan hier diverse leveranciers van ons, dus het is een mooie gelegenheid om hen allemaal te spreken." Andersom hebben de dames meteen promotiemateriaal van de woolness van het hotel bij zich. Olaf Terweijde laat bezoekers op een aantal stoelen kennismaken met infrarode massagekussens. "Dit voelt goed", zegt Marjon van der Reijken van camping Coogherveld, terwijl ze samen met Steffen Ruis op de stoelen zit. "Het voelt warm in je rug." Terweijde stond vorig jaar ook al op de 50-plus beurs in Ons Genoegen en dat beviel hem dusdanig om zijn opwachting ook op de Horecabeurs te maken.

Voor de bezoekers die tijdens de beurs graag links en rechts wat proeven, was het dinsdag soms even zoeken waar er wat te verkrijgen was. Er was vanalles, maar het stond niet altijd voor de grijp. Overigens was het niet overal rustig. Bij de stand van Stokerij Texel hoopte het regelmatig op, maar dat was geen al te grote verrassing: er kon ter plekke gin en wodka worden geproefd. "Het loopt goed", vertelde Marina van Maldegem die de drankjes klaar zette. Volgend jaar beleeft de Horeca- en Recreatiebeurs zijn 25ste editie. Erwich: "Dan gaan we er een feest van maken."