Belle en het beest.
Belle en het beest. Foto:

Belle en het beest terug op het witte doek

Beauty and the Beast (Belle en het Beest) keert terug op het witte doek. Dit keer niet als tekenfilm, maar als live-action film. De film gaat 29 maart in première.

De film behoeft eigenlijk geen toelichting: Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverde personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Zij die niet van het genre houden hoeven niet te vrezen, er is meer dan genoeg te zien in de bioscoop. Zo kunnen liefhebbers van actiefilms terecht bij het tweede deel van John Wick. In dit spectaculaire vervolg op de hit uit 2014 moet de legendarische sluipmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) zijn pensioen uitstellen wanneer een oud-collega de macht over een schimmige Italiaanse organisatie probeert te grijpen.

Het volledige filmprogramma vindt u elders deze krant en op www.texelagenda.nl.