Samenvoeging van Bolder en

Sociaal Team Texel op komst

De gemeente gaat De Bolder en het Sociaal Team Texel samenvoegen tot één loket waar Texelaars terecht kunnen met vragen voor hulp en ondersteuning.

Het college heeft een startnotitie opgesteld om te komen tot één loket. Dan gaat het volgens de gemeente om alle vragen op het gebied van zorg, welzijn, werk, inkomen en jeugdhulp.

Volgens de startnotitie gaan een stuurgroep en een projectteam de komende tijd verder aan de slag om het samengaan van de Bolder het het Sociaal Team Texel verder vorm te geven. Voor het zomerreces moet daar meer duidelijkheid over zijn. Een van de randvoorwaarden is dat de Bolder als productiebedrijf voor beschut werk op Texel behouden blijft. Dat is conform een uitspraak van de gemeenteraad.

Volgens de startnotitie moet eerst duidelijk worden hoe het samengaan van de Bolder en het Sociaal Team verder wordt ingevuld. "Daarna wordt het makkelijker om te bepalen hoe de toekomst van De Bolder als productiebedrijf er uit zou kunnen zien. Overal in het land kiezen voormalige sociale werkbedrijven hun koers, er zijn dus eind 2017 zeker veel best-practices beschikbaar ter inspiratie." Een toekomstbestendig werkbedrijf is volgens de startnotitie echter wel een voorwaarde om de plannen te laten slagen.

Bedoeling is dat naast het nieuwe loket ook een deel back-office (kantoor achter de schermen) voor werk en inkomen ontstaat. Overige back-officetaken voor werk en inkomen en de back-office voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugd worden uitgevoerd door de gemeente Den Helder.