De Texelse schutters die actief waren in Den Helder.
De Texelse schutters die actief waren in Den Helder. Foto:

Texelse traditionele schutters schieten prijs in Den Helder

Vier Texelaars hebben deelgenomen aan de wintercompetitie van MBSOV/Noordkop, afdeling handboogsport. De competitie werd gehouden van 22 januari ot en met 19 maart in de Dukdalf op het terrein van de voormalige Rijkswerf Willemsoord in Den Helder

In die periode traden de deelnemende handboogschutters om de veertien dagen tegen elkaar in het strijdperk. In totaal werden op deze wijze vier afzonderlijke disciplines over vijf wedstrijden afgewikkeld. De in deze vijf wedstrijden door de individuele schutters behaalde vier hoogste resultaten telden mee voor de competitie. Aan deze competitie namen vier Texelse traditionele schutters deel in de discipline "Hout", namelijk drie in de categorie "Heren veteranen" en één in de categorie "Junioren". Naast de individuele wedstrijd hadden de Texelaars zich ook als twee koppels aangemeld. Tijdens iedere competitiedag werden 36 pijlen op een 60 centimeter blazoen geschoten.

Willem Vlas legde in de categorie "Heren veteranen, eerste klasse" met een puntentotaal van 1.126 beslag op de tweede plaats. In dezelfde categorie kwam Jan Prins zeven punten te kort voor een derde plaats en eiste de vierde plaats voor zich op met een puntentotaal van 1.042. Kees Bakker werd, eveneens in de categorie "Heren veteranen, eerste klasse" vijfde met 903 punten.

In de categorie "Junioren" veroverde Roel Witte met een totaal aantal punten van 899 de eerste plaats. Jan Prins en Willem Vlas belandden als koppel in de discipline "Hout" op de eerste plaats.