Joost Hoogenbosch en Pelle van Onzen (14) na hun tocht van 150 kilometer.
Joost Hoogenbosch en Pelle van Onzen (14) na hun tocht van 150 kilometer. Foto: Meline van der Honing

Fietsen tegen diabetes

Joost Hoogenbosch en Pelle van Onzen van Team Texel hebben afgelopen zaterdag tijdens De Joop Zoetemelk Classic 2017 een uitzonderlijke prestatie geleverd.

Voor het goede doel, De Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), fietsten ze een afstand van 150 kilometer. Voor de start behaalden ze een sponsorbedrag van totaal €5.154,- voor JDRF.

In een tijd van 5,5 uur reden Joost en Pelle de tocht uit. Voor de 14-jarige Pelle met diabetes type één was het een ware test voor zijn uithoudingsvermogen. Pelle: "Ondanks de harde wind en veel regen heb ik veel plezier gehad! Dit was voor mij de eerste keer om zo'n afstand te fietsen."

Als jongste deelnemer heeft Pelle samen met Joost, die vader is van een zesjarige zoon met diabetes type 1, de tocht volbracht. "De omstandigheden waren deze tour relatief zwaar: na 70 kilometer begon het te regenen en hield het niet meer op", vertelt Joost.

Team Texel nam deel aan de tocht om mee te strijden voor diabetes type géén: een wereld zonder diabetes. Vorige maand werd op 10 februari het Diabetes-vriendelijke diner in Boerderij Eethuis Catharinahoeve georganiseerd, waarbij liefst €3499,50 werd opgehaald. De opbrengst van het benefietdiner is samen met de online inzamelingsactie overhandigd aan de JDRF.

De Juvenile Diabetes Research Foundation heeft de missie om Diabetes Type 1 de wereld uit te helpen. De organisatie financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van Type 1 Diabetes. Tijdens De Joop Zoetemelk Classic 2017 rijden 30 wielrenners namens JDRF mee om samen te strijden voor een wereld waarin kinderen zorgeloos zonder diabetes kunnen spelen en sporten.