Texel´94 na winst Spirit aan kop

Met een 0-2 overwinning op Spirit heeft Texel'94 zondag de koppositie in de competitie heroverd.

De afgelopen wedstrijden zat het de Texelaars tegen, maar ditmaal zat het mee. Zelf winnen, terwijl concurrenten JVC, Spartanen, Helder en Kleine Sluis punten verspeelden. Spirit, uit Hoogkarspel, stond zesde en is zelf ook niet de minste ploeg. De thuiswedstrijd tegen de mannen uit Hoogkarspel eindigde in een gelijkspel.

De Westfriezen begonnen sterk en toonden initiatief, maar Texel'94 was in de beginfase ook niet ongevaarlijk. De Texelaars kwamen ook goed weg. Alexander Smit maakte een gevaarlijke corner met zijn vuisten onschadelijk. Maar toen hij in tweede instantie al was gepasseerd, wist medespeler Pim de Lugt zijn ploeg voor een snelle achterstand te behoeden door de bal van de doellijn met een uiterste inzet naar voren te trappen.

Maar gaandeweg de eerste helft nam Texel'94 het initiatief over, zette druk en creƫerde meer kansen. Maar met wind in de rug suisde menig dieptepass dermate hard naar voren dat de spitsen het niet konden belopen. Tot de rust was het spel in evenwicht en zagen toeschouwers een wedstrijd waarin beide partijen prima voetbal etaleerden. Maar tot scoren kwam het niet. Ruben Duinker moest halverwege afhaken, voor hem kwam Lucas Ipenburg in de spits. Met wind tegen was vooral Texel'94 de dominerende ploeg. Maar aan beide kanten deden zich kansen voor, de keepers van de twee ploegen staken in goede vorm en hielden hun doel schoon. Na vijf minuten spelen stuurde Jesper Arkenbout Lesley Koning vanaf eigen helft de diepte in. Razendsnel en met een fraaie crosspass passeerde hij de verdediging, omspeelde de doelman en had de bal voor het intikken: 0-1. Een mooie opsteker, die werd gevolgd door een tweede doorbraak. Maar het besluit van de scheidsrechter om die af te keuren wegens buitenspel, werd door de Texelse aanhang als twijfelgeval beoordeeld.

Toen de bevrijdende tweede treffer maar niet wilde vallen en Texel'94 in de verdediging werd gedrukt, ontstonden bij de groenzwarten benauwde momenten. Maar keeper Ali Smit plukte de corners uit de lucht. Tien minuten voor tijd haalde Texel'94 opgelucht adem toen Jorgo Helleman zijn mannetje uitspeelde en vanaf de achterlijn Lucas Ipenburg in stelling bracht. Een opgelegde kans, die de spits trefzeker benutte. De 0-2 brak het moreel bij Spirit, maar kansen aan Texelse zijde werden niet meer benut.

Texel'94 gaat nu weer bovenaan in de competitie. Volgende week gaat de ploeg een lastige wedstrijd tegemoet, uit tegen Hauwert.