Onnodig verlies voor de Marels

Na drie gewonnen wedstrijden ging basketbalteam de Marels zaterdag tegen Hoofddorp door de knieƫn. Het bleef tijdens deze match drie kwarten spannend, maar in het vierde kwart trok Hoofddorp aan het langste eind en won met 37-30.

In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. Er werd niet heel goed gespeeld maar dat gold voor beide kanten. Het werd 10-12 voor de Marels. In het tweede kwart werden de Marels wat slordiger in de opbouw. Daarnaast waren er wat dubieuze beslissingen van de wedstrijdleiding. Zo werden de Marels afgefloten voor de acht seconden-regel om over de helft te zijn, maar voor de drie seconden-regel binnen de bucket van Hoofddorp werd geen enkele keer gefloten.

Hoofddorp kwam weer langszij. Met rust was het 19-18 voor Hoofddorp. In het derde kwart trokken de Marels de score weer naar zich toe. Met name door goed te verdedigen, waardoor Hoofddorp maar vijf punten scoorde, tegen acht van de Marels. Wel werden Mart Kikkert en Gerbrand de Wit door de arbitrage op scherp gezet met vier fouten.

In het vierde kwart ging het eerst nog gelijk op maar na vijf minuten konden de Marels geen goede aanval meer opbouwen. Er werd te geforceerd en gefrustreerd gespeeld. Hoofddorp pakte wel de punten en de Marels scoorde niet meer.