Eindelijk winst voor Oosterend

Deze tegenstander die gelijk was qua sterkte moest overwonnen worden. Eenmaal op het veld gaven de Oosterenders meteen druk en gaven de tegenstander weinig ruimte. Dat resulteerde al snel in een goal uit een klutsbal in het doelgebied van de Kaagvogels: 1-0. Het was niet duidelijk wie scoorde. Veel spelers van beide partijen raakten de bal, maar hij ging er uiteindelijk in.
Kaagvogels wist niet wat hen overkwam. Ze hadden moeite met de snelle buitenspelers van SVO die hun rol goed vervulden. Door de snelheid van Hessel Bos op rechts en Dylan Betsema op linkst wist Oosterend de bal een paar keer voor het doel te krijgen en dat resulteerde tot nog een goal die op naam kwam van Glenn Visser. Maar vanaf dat moment kreeg Kaagvogels weer grip op de wedstrijd. Ze schoven hun voorstopper door, zodat ze een mannetje meer hadden op het middenveld en zo kon hun nummer 10 gevaarlijk voor het doel komen. Net voor het rustsignaal maakte Kaagvogels dan ook de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de scheids bood redding en floot voor het rustsignaal.

Na de thee, had SVO zijn systeem aangepast om meer rust te creëren om zo het overtal op het middenveld van de Kaagvogels op te vangen. De sterk spelende Jim Kossen, die terugkeerde bij de selectie na een knieblessure, nam de taak op om de opkomende man op te vangen. Dat pakte goed uit en Kaagvogels moest iets anders verzinnen om voor het doel te komen. Het ging tijdens het begin van de tweede helft over en weer. Tien minuten voor tijd was er een lelijke blessure voor de Kaagvogels en de speler moest het veld worden afgedragen op een brancard. Daarna kon Oosterend aanzetten en kreeg kans op kans. Uiteindelijk kreeg Dylan Betsema een kans voor het doel en bewaarde zijn rust. Hij keek goed en schoot de bal achter de keeper, eindstand 3-1.