Organisatoren van evenementen, zoals Texel Culinair, willen hun kennis delen.
Organisatoren van evenementen, zoals Texel Culinair, willen hun kennis delen. Foto: Gerard Timmerman

Organisatoren evenementen bundelen krachten in eigen vereniging

Organisatoren van evenementen op Texel hebben zich verenigd onder de naam Evenementen Vereniging Texel (EVT).

Het zeskoppige bestuur bestaat onder andere uit ervaren organisatoren van evenementen op het eiland. De oprichting komt voort uit de knelpunten omtrent regelgeving en inkoop waar iedere organisator en instantie tegenaan loopt. Donderdag 23 maart wordt de eerste ledenvergadering gehouden.

Het doel van EVT is om een krachtig orgaan te vormen en een gesprekspartner te zijn naar instanties en overkoepelende zaken. De vereniging heeft nauw contact met de gemeente en levert input voor het evenementenbeleid. De vereniging wil inzicht vergaren in landelijke en lokale wetgeving en expertise, om zo het vergunningstraject te kunnen vereenvoudigen. Een afvaardiging van het bestuur zal regelmatig in gesprek gaan met de gemeente en de informatie vervolgens delen met de leden.

Het aanleggen van een kennisbank is een wens, waarbij kennis over subsidietrajecten, het evenementenbeleid en vergunningen kunnen worden uitgewisseld. Daarnaast wordt gezamenlijk gekeken naar de specifieke behoefte omtrent inkoop van materiaal. De vereniging vindt het belangrijk dat continuïteit van evenementen worden gewaarborgd en dat er kritisch wordt gekeken naar het verduurzamen van de evenementen.

Inmiddels hebben zich al 22 organisatoren van evenementen aangemeld als lid. Leden worden via de vereniging op de hoogte gehouden en kunnen hun eigen knelpunten, informatie en ideeën aandragen. Jaarlijks is er een ledenbijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 23 maart bij strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee. De inloop is vanaf 20.00, de vergadering wordt geopend om 20.30 uur. Wie lid wil worden en de vergadering wil bijwonen kan zich opgeven via EVTtexel@gmail.com.

De vereniging is opgericht om de organisatie van Texelse evenementen te vergemakkelijken voor zowel instanties als organisatoren. Het bestuur bestaat uit voorzitter Richard Segers, vice voorzitter Jeroen Schoo, secretaris Corina van de Wetering en penningmeester Ingrid Witte. Mark Röpke en Valerie Jongeneel nemen zitting als algemeen bestuurslid.