Noodhulpteam

Het Rode Kruis gaat een uitgebreide opleiding starten voor mensen die lid willen worden van het Noodhulpteam van het Rode Kruis op Texel.

Vrijwilligers van het Noodhulpteam ondersteunen medische professionals bij bijvoorbeeld een ongeluk of een ramp. Zij richten volgens het Rode Kruis zo nodig een locatie in voor de opvang van slachtoffers en verlenen EHBO. Vrijwilligers van het Noodhulpteam beoordelen welke slachtoffers moeten worden gezien door een professional. "Om goed geoefend te blijven voor een inzet in noodsituaties, draaien de vrijwilligers door het jaar heen mee in de eerstehulpverlening bij grotere evenementen."

Mensen vanaf 18 jaar die graag hulpverlenen, stressbestendig zijn en incasseringsvermogen hebben, komen volgens het Rode Kruis in aanmerking. "Mensen die direct in actie komen als er iets gebeurt en niet bang zijn om verantwoordelijkheid te dragen. Die bereid zijn om een mobiele telefoon en een pager op zak te hebben en die binnen 15 minuten inzetbaar zijn – en daarvoor toestemming hebben van een eventuele werkgever."

Belangstellenden voor de opleiding voor het Noodhulpteam kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Ine Boelhouwer (0222-31 58 00) of Willeke Ellen (0222-31 82 24). Mailen kan naar ehborodekruistexel@gmail.com.