Postcoderoos

Ongeveer 25 belangstellenden zijn maandag afgekomen op een bijeenkomst op boerderij De Hal waar een informatieavond over de Postcoderoos werd gehouden.

Bij dit project kunnen burgers en kleine bedrijven zonnepanelen aanschaffen en deze op het dak van de boer leggen. Daarbij profiteren ze vijftien jaar lang van teruggave van energiebelasting. "Zo helpen de Texelaars elkaar aan zonne-energie en is het een interessante optie, bijvoorbeeld als het eigen pand niet geschikt is voor zonnepanelen of als het esthetisch niet fraai is.", stelt Esther Krijnen van het betrokken InnofundNL.

De Hal heeft hun dak als een van de eersten beschikbaar gesteld voor zonnepanelen in het Postcoderoos systeem. Er waren ongeveer 25 serieuze belangstellenden. "We vermoeden dat de 220 panelen die op dit dak kunnen liggen snel gereserveerd zijn. We gaan ook met een aantal andere boerendaken rondom de verschillende dorpen aan de slag. Dat geldt ook voor dorpshuizen. Hier organiseren we zo spoedig mogelijk nieuwe informatierondes op locatie voor. Hoe meer bekendheid onder het publiek hoe beter", besluit Krijnen.