ZDH en Flevo schieten weinig op met gelijkspel in Den Hoorn

Ondanks een vrijwel complete selectie is ZDH er niet in geslaagd om afstand te nemen van Flevo op de ranglijst. In een matig maar spannend duel kwamen de Zwaluwen tot twee keer aan toe terug van een achterstand, maar lukte het niet om de drie punten op Texel te houden: 2-2.

Iedereen was weer fit en ook Sieme Zijm was van de partij. Alleen Kenny Witte ontbrak vanwege werk in het buitenland. ZDH begon in de oude huisstijl met vier middenvelders met op de zijkanten de aanvallend ingestelde Gijs de Graaf en Cor Bijpost met de intentie om de bezoekers uit Middenmeer vanaf het begin onder druk te zetten. Ondanks de goede bedoelingen lukte dit niet, omdat er te veel slordigheden in het spel van de Hoornders zaten. De beste kansen waren zelfs voor Flevo, waarbij Daniƫl Bakker ZDH op de been hield.Vlak voor rust kwam Flevo op voorsprong. Uit een snelle aanval scoorde Kevin Linde de 0-1.Na de thee kwam ZDH sterker uit de kleedkamer. De invallers Sieme Zijm en Timo Westdorp ,voor De Graaf en Mike de Bruijn, brachten nieuw elan in de ploeg na een uur spelen. Er kwamen wat kansen en twintig minuten voor tijd was Jonas Leenhouts, de beste man aan ZDH kant, alert bij een afvallende bal uit een corner. Hij joeg de bal hard achter doelman Patrick Benit: 1-1. Niet veel later kreeg ZDH het deksel op de neus. Leenhouts maakte een overtreding en scheidsrechter Van Vliet gaf een vrije trap. Die werd op prachtige wijze door Sidney Schaafstra over de muur in de kruising geschoten. Een enorme domper voor de thuisploeg. ZDH moest nu alles op alles zetten om nogmaals terug te komen in de wedstrijd. De duels werden pittiger en de spanning nam toe. Minder dan vijf minuten na de 1-2 vond Zijm Bomas met een steekpass en de topscorer verraste de keeper door de bal van buiten het strafschopgebied met een fraaie curve in de kruising te schieten: 2-2. Voor ZDH was dit nog niet genoeg. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. De achterstand op Nieuwe Niedorp, die op de veilige elfde plaats staat, is zelfs opgelopen naar vijf punten. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks.