Pieter Jan Eelman laveert tussen Emmeloord door.
Pieter Jan Eelman laveert tussen Emmeloord door. Foto: Willem Sangers

Texel wint met dubbele cijfers

De keeper van Futsal Emmeloord kan de naam 'Jesper' voorlopig even niet meer horen. Tien doelpunten kreeg hij vrijdagavond om de oren en zes keer stond de naam 'Jesper' op het visitekaartje.

Jesper Arkenbout scoorde liefst vier keer tijdens de wedstrijd van Texel Futsal tegen Emmeloord. Jesper List legde er twee in het net bij de gasten die op bezoek waren in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

De einduitslag van 10-1 was volgens coach Martijn de Veij een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. In de eerste helft werd het 4-1. Daarna wist Texel zoals vaker dit seizoen op conditie en karakter de tweede helft volledig naar zich toe te trekken. Emmeloord kreeg geen kansen meer en Texel schoot nog zes keer raak.

Doelpunten werden gemaakt door Pieter Jan Eelman, Pim de Lugt, Ralph Slik en Stijn Arends die vrijdagavond zijn debuut maakte in het eerste zaalvoetbalteam van Texel Futsal. Texel staat door de overwinning stevig op de vierde plaats in de eerste divisie van het landelijk zaalvoetbal. Die plaats biedt zich op de nacompetitie voor de eredivisie.

De wedstrijd van het tweede tegen Vrone 3 uit Sint Pancras werd afgelast, omdat Vrone een tekort aan spelers had.