Tesselaar moet wennen aan winst

Ongeloof op het gezicht van Tim Tesselaar uit Den Helder. Het moet zaterdagmiddag even tot hem doordringen dat hij toch echt voor de tweede keer op rij de Halve Marathon van De Waal heeft gewonnen.

De hardloper van Noordkop Atletiek finishte in 1.14.28 uur en was daarmee bijna dertien minuten sneller dan de nummer Hans Boender uit IJsselstein.

Voor Tesselaar was de halve marathon een voorbereiding op de Halve van Den Helder die zondag 9 april wordt gehouden. Tesselaar: "Vorig weekend had ik niet lekker gelopen, dus mijn verwachtingen waren nu eigenlijk niet hoog." Remco Nagtegaal was de snelste Texelaar op de 21,1 km. Hij werd, net als een jaar geleden, derde in 1.27.26. Hij liet weten lekker gelopen te hebben.

Dat gold ook voor Nathalie Dragt uit Den Helder, in 1.39.26 de snelste vrouw op de 21,1 km. Zij gebruikte het evenement om te trainen voor de Zestig van Texel. "Ik was hier ook met de TexelTrail en toen werd ik eerste op de 50 km." Silve Schoorl, die derde werd, was in een tijd van 1.46.40 de snelste Texelse dame.

Op de 10,6 km werd bij zowel de mannen als de vrouwen de top drie veroverd door Texelaars. Bij de mannen werd Jaap Witte eerste in 37.47 min, gevolgd door Jordy Vinke (38.04 min) en Jesse Schuijl (41.35 min). Voor Witte was het weer een overwinning na een jaar waarin hij als gevolg van een blessure niet veel had gelopen.

Bij de dames ging de eerste plaats naar Judith van Bleiswijk (50.42 min). Tweede werd Yanneke de Porto (52.29) en derde was Marieke de Vries (52.29 min). Op de 5 km gingen de eerste plaatsen naar Coen van de Kerkhof (19.34 min) en Eva van Willigen (27.26 min).

De lopers waren over het algemeen tevreden over de omstandigheden. "Ik doe al wat jaren mee", vertelt Annelies Graaf, "maar dit waren goede omstandigheden om te lopen." Op de Staart hadden de lopers wind tegen, maar dat is standaard daar. Volgens Frits van der Gracht was het op een gegeven moment zelfs warm tijdens het lopen. Hij nam onderweg nog twee andere lopers even op sleeptouw om ze een oppepper te geven tijdens het lopen. Marijn Weber vertelde eveneens dat het lekker was om te lopen.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.halvemarathondewaaltexel.nl. Na afloop was er volgens gebruik een verloting in dorpshuis De Wielewaal. De prijzen van de nummers 11, 62, 166, 301, 410, 945 zijn nog niet afgehaald. Winnaars kunnen zich melden bij de organisatie op tel 313843.