Mirte Schuijl clubkampioen ZDH

Mirte Schuijl mag zich een jaar lang clubkampioen van de gymafdeling van ZDH noemen.

Trots vertelde gymjuf Anneke Hoogenbosch in haar openingspraatje vertellen dat ZDH een week voor de clubkampioenschappen een tweede plaats had veroverd op de Texelse turnkampioenschappen. En dat Mirte Schuijl die dag naar huis was gegaan met een gouden medaille. Een luid applaus van de aanwezige opa's, oma's, vaders, moeders, broers en zussen volgde. De immense beker en (volgens sommigen echte goude) medaille pronkten op de tafel van de wedstrijdleiding.

Het was de taak van juryleden Rineke Gieles, Liesbeth Sijbesma en Henk van den Heuvel om de fraaie uitvoeringen aandachtig te bekijken, de scores uit te delen en uit de zestien deelnemers een opvolger te vinden voor de clubkampioen van vorig jaar, Catalijne Lap. Al snel werd duidelijk dat dat een spannende strijd zou worden. Er werd gestart met de ringen, balk/brug en sprong/kast. De deelnemers mochten vijf minuten inturnen, waarna ze hun uitvoeringen 'voor het echie' moesten laten zien. Traditiegetrouw moest vóór en na de oefening natuurlijk wel even de jury worden gegroet. De jongste deelnemers vergaten het soms door de spanning of in hun enthousiasme.

Tijdens de oefeningen was het doodstil. Aandachtig en vol bewondering werd gekeken naar de vouwhang, handstand en afsprong met een salto op het onderdeel ringen. Waar de toeschouwers vermoedelijk amper kunnen staan op de balk draaiden de deelnemers met gemak om hun eigen as en maakten zij verschillende opeenvolgende sprongen op de 10 cm brede balk. Als een goed geoliede machine werd even later in een paar minuten tijd met hulp van alle deelnemers de zaal omgebouwd en verschenen daar een tumblingbaan en een dubbele trampoline. Met name de dubbele trampoline zorgde voor het nodige spektakel met sprongen als de overslag, halve schroef en de streksalto.

Nadat alle scores bij elkaar opgeteld waren kwamen de jury en de wedstrijdleiding tot de conclusie dat Mirte Schuijl zich een jaar lang clubkampioen van ZDH mag noemen. Marijke Bakker (2e plaats) en Hendrik Broekman (3e plaats) completeerden de top-3.

Uitslagen
Jongens groep 5 en 6 – 1. Sam; jongens groep 7 en 8 – 1. Hendrik 2. Arthur; jongens groep VO – 1. Johan; meisjes groep 3 en 4 – 1. Sennah 2. Amber 3. Silke; meisjes groep 5 en 6 – 1. Mirte 2. Lieke 3. Lyndsey, Marit en Zoë; meisjes groep 7 en 8 – 1. Janke; VO – 1. Marijke 2. Lea 3. Rianne.