The One oefent in de studio van Rikus Kloosterhuis.
The One oefent in de studio van Rikus Kloosterhuis. Foto: Jeroen van Hattum

'In begin even wennen, maar dit is superleuk'

Dat was even een uitdaging voor The One. Ze kregen bij de loting voor het popfestival Overstag een paar prachtige nummers die geweldig zouden zijn voor een toetsenist. Edoch, die hadden ze bij The One nou net niet in de gelederen.

Het euvel werd opgelost door de nummers om te zetten naar de aanwezige instrumenten om tijdens Overstag goed voor de dag te komen. The One bestaat uit Suzan Vlaming (zang), Peter Bongaards (gitaar), Toon van Beek (mondharmonica), Michel Blaauboer (basgitaar), Hendrik-Jan Trooster ((bas)klarinet) en Frank van Oosten (drums). De groep speelt Don't go van Yazoo, I will follow van U2, Nothing compares to you van Sinéad 'O Connor, Dancing with tears in my eyes van Ultravox en Free Fallin' van Tom Petty.

De band heeft het afgelopen half jaar met plezier op de nummers geoefend. "Dit is een leuke club", vertelt Suzan. "In het begin was het even wennen aan elkaar, maar dit is superleuk." The One is de enige band van Overstag met een mondharmonicaspeler. Toon pakt uit: liefst acht exemplaren heeft hij tijdens de repetitie bij zich om te spelen. Wat de toekomst na Overstag wordt, is nog even afwachten. Een ding staat al vast: ze gaan na afloop in ieder geval gezellig met elkaar uit eten.