Informatiebijeenkomst De Hal

Op boerderijcamping De Hal wordt maandag 13 maart om 20:00 uur een informatieavond gehouden over 'Zonnedak De Hal'. Met het project kunnen bewoners van Texel met hun eigen zonnepanelen stroom opwekken en vijftien jaar lang profiteren van teruggave van energiebelasting.

Zonnedak De Hal is onderdeel van het PostcodeRoos project dat is ondergebracht in de coƶperatie Burger Energie TX. Huishoudens en kleine bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting in de volgende postcodegebieden komen in aanmerking: 1791, 1792, 1793, 1796 en 1797. Voor andere postcodegebieden zijn productie-installaties in voorbereiding.

PostcodeRoos gebruikt grote daken van agrarische gebouwen om stroom op te wekken. De oppervlakten zijn dusdanig groot dat ze teveel stroom leveren voor het agrarische bedrijf alleen. "Bedrijven met grote daken zoals agrariƫrs stellen hun dak beschikbaar voor particulieren en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting die zelf geen mogelijkheden hebben voor zonnepanelen. Al die daken kunnen benut worden voor schone energie. Middels een basisvergoeding en een vast bedrag per jaar is het interessant voor de dakeigenaar. Voor de investeerder is het interessant omdat ze jaarlijks hun energiebelasting en btw teruggestort krijgen en zelf energie opwekken. Dat levert een beter rendement op het spaargeld dan op de bankrekening", vertelde Esther Krijnen van Innofund hier onlangs over.

Aanmelden voor de bijeenkomst van maandag kan via dehal.texel@kpnmail.nl. Boederijcamping De Hal is gevestigd aan de Hallerweg 33 te Den Burg.