Politiek steunt realisatie van nieuw Onderwijs Centrum Texel

De komst van het nieuwe Onderwijs Centrum Texel in Den Burg kan rekenen op steun van de politieke partijen.

Zij toonden zich woensdagavond positief tijdens behandeling van het onderwijscentrum in de raadscommissie. Het onderwerp is daar vaker besproken, nu ging het vooral al over de kosten van €5,6 miljoen voor het gebouw, €242.000,- voor grondkosten en €140.000,- om er een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) van te maken.

Het nieuwe onderwijscentrum (OCT) moet over een paar jaar de nieuwe plek worden voor de vijf basisscholen in Den Burg: de Jozefschool, Thijsseschool, De Fontein, Kompasschool en Vrije School Stella Maris. Die zitten nu nog verspreid over Den Burg. Het OCT moet tevens ondersteuning gaan bieden aan de scholen in de buitendorpen, zodat die overeind kunnen blijven.

Bedoeling is dat het nieuwe centrum tegen de achterzijde van de OSG wordt gebouwd, op de plek waar nu nog de gymzalen van de OSG zijn. Er komt een doorgang tussen de nieuwbouw en het OSG-gebouw waarvan straks 1500 vierkante meter bij het nieuwe OCT wordt getrokken. In het huidige OSG-gebouw ontstaat ruimte-overschot door de daling van het aantal leerlingen. Het gedeelte voor de basisscholen en het gedeelte voor de OSG worden van elkaar gescheiden, zodat leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs straks niet door elkaar lopen.

Remko van de Belt (PvdA) gaf wethouder Hennie Huisman het advies goed aan de informatievoorziening te blijven werken, zodat het voor iedereen duidelijk wordt wat er gaat gebeuren. Astrid van de Wetering (D66) vroeg het college rekening te houden met de kosten voor de inrichting van het buitenterrein van het OCT.