Afbeelding
Foto: Echt Texels Product

Wout Stam stopt bij Echt Texels Product

Na twintig jaar inzet voor de Vereniging Texels Product Promotie (Echt Texels Product) heeft Wout Stam afscheid genomen als voorzitter.

Begonnen als onafhankelijk adviseur, daarna in de productcommissie en de laatste vijftien jaar als voorzitter. Geen bestuurder op afstand. Hij was ook secretaris, maakte onder meer de notulen en agenda's, verzorgde de PR, regelde het boekje, legde de contacten met aspirant leden en vervulde allerlei andere taken. "Jullie hebben het al druk genoeg", zei hij geregeld. Veel regelde hij per mail, maar nog vaker bezocht hij de leden op de fiets. "Om zo bestuursleden te informeren en te overleggen, maar ook gewoon uit interesse of voor een bakkie. Je deed dit vol enthousiasme, met tact, je was een luisterend oor en je kwam altijd je beloftes na. Gewoon een goudeerlijke en goeie vent", memoreerde Niels Kossen maandagavond op de ledenvergadering waarop Stam afscheid nam. "Jarenlang is Wout de bindende factor voor onze vereniging geweest. Een echte onafhankelijke ambassadeur voor het Echt Texels product. Een kapitein voor een stabiele en solide vereniging met bewezen merkwaarde. Hij had moeite met producten die ten onrechte Texels genoemd werden of zomaar de naam Texel, of Texels product droegen. Wout kreeg ook iets voor elkaar wat helemaal niet schijnt te kunnen, maar het gebeurde toch: tot twee maal toe is hij geridderd door de koningin."

Bij zijn vertrek bij de gemeente in 1995 ontving Wout Stam de gouden eremedaille in de Orde van Oranje Nassau. Voor zijn verdiensten nĂ¡ die periode, onder meer voor zijn inzet voor Echt Texels Product, werd hij in 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassaau.

Fenneke Krafft volgt Wout Stam op als voorzitter. De stichting bevordert de afzet en consumptie van specifiek Texelse producten. Er zijn ruim 35 bedrijven lid van deze organisatie.

Op de foto Wout Stam bij zijn afscheid, rechts Niels Kossen.