Henk Jan Klok, Jochem Myjer en Vinnie Witte op het veld van Texel'94.
Henk Jan Klok, Jochem Myjer en Vinnie Witte op het veld van Texel'94. Foto: Jeroen van Hattum

Kaarten Jochem Myjer op veiling

Twee kaartjes van Jochem Myjer voor zijn nieuwe show in Den Helder. Persoonlijk door de cabaretier beschikbaar gesteld.

Het zijn blikvangers van de Cees Schermer Veiling die zaterdagavond in de kantine van Texel'94 in Den Burg wordt gehouden. "De kaarten zijn nergens meer te verkrijgen, maar wij hebben ze", zegt Henk Jan Klok. De club wil met de veiling geld ophalen voor het jeugdvoetbal. In totaal zijn er de afgelopen tijd rond de 150 kavels ingebracht die veilingmeesters Klok, Vinnie Witte en Martin Trap zaterdagavond aan de man gaan brengen.

Het aanbod is gevarieerd. Er zijn diverse kavels met diensten, gebakken en gerookte slippies, VIP-arrangementen en diners. Er wordt een handtekening van Johan Cruyff geveild, een T-shirt van Johnny Rep, kaarten voor Ajax - Feyenoord, kaarten voor een korfbalfinale en kaarten voor de Zwarte Cross. Verder staan een boxsspring en een tweedehands auto op de rol en stelt TESO de Noordzeezaal van de Texelstroom een uur lang exclusief ter beschikking aan een gezelschap van maximaal veertig personen.

Er wordt ook een avondje-uit met een mystery guest geveild. Vragen naar de identiteit van de mystery guest leidt tot een zeldzaam stilzwijgen van Klok en Witte en dat gaan ze volhouden tot en met zaterdagavond.

De veiling begint stipt om 20:00 uur. De kantine is geopend vanaf 19:00 uur. Bezoekers die vóór 19:30 uur binnen zijn, maken kans op de deurprijs van €150,-. Kopers kunnen zich laten registreren en met behulp van een boekje waarin de kavels staan meebieden. Volgens Witte en Klok kan er contant worden betaald. Pinnen is eveneens mogelijk.

De veiling, vernoemd naar de in november overleden Cees Schermer, is voor Texel'94 een nieuwe manier om het jeugdvoetbal rond te krijgen. De club heeft per seizoen €36.000,- nodig om de reiskosten te betalen. Dat bedrag is gebaseerd op vijftien jeugdteams die gemiddeld twaalf keer per jaar aan de overkant spelen. Dat kost €200,- per rit per team. Texel'94 haalde dat geld voorheen op met toernooien. Een overzicht van de kavels is te vinden op www.veilingtexel94.nl.