Oude Kompasschool in beeld voor Texels Ondernemerscentrum

ZP Texel, de vereniging van zelfstandige professionals op het eiland, heeft plannen ontwikkeld voor een mogelijk Ondernemerscentrum in de oude Kompasschool aan de Molenstraat in Den Burg.

De vereniging van Texelse zzp'ers heeft een enquête opgesteld om de komende tijd te peilen hoe groot de behoefte is aan een Texels Ondernemerscentrum. ZP Texel, dat bijna tachtig leden kent, hoopt dat zoveel mogelijk ondernemers aan de enquête meedoen. "Een eventueel nieuw centrum is er immers niet alleen voor de leden van ZP Texel."

De vereniging heeft het oog op het schoolgebouw aan de Molenstraat laten vallen, omdat dat leeg staat. De verwachting is dat er ook geen school meer in zal komen als het Onderwijscentrum voor alle basisscholen in Den Burg er eenmaal is.

Volgens een startnotitie op de site van ZP Texel biedt het Kompasschoolgebouw diverse voordelen. Het heeft een centrale ligging, is goed bereikbaar, voorzieningen als het gemeentehuis zijn dichtbij en er is in het pand de nodige ruimte. Parkeren zou volgens de startnotitie goed op het eigen terrein van het schoolgebouw kunnen plaatsvinden.

Een Ondernemerscentrum biedt volgens ZP Texel de mogelijkheid aan zzp'ers om beter samen te werken. Het kan volgens de vereniging eveneens voorzien in de behoefte aan betaalbare, professionele werkplekken. Het schoolgebouw is ook in beeld als plek voor een ZP Academie die de vereniging wil opzetten. Dat moet een plek worden voor cursussen, trainingen en workshops aan bedrijven. De enquête is te vinden op www.zptexel.nl.