Verkleed als piraat verlaat een jongetje het speelschip.
Verkleed als piraat verlaat een jongetje het speelschip. Foto: Jeroen van Hattum

Handen uit mouwen voor nieuw speelschip

Een emmer water tegen de zijkant voor de doop en daarna de onthulling van een vlag waarop de naam van het nieuwe speelschip staat.

De officiƫle ingebruikname van het nieuwe speelschip van de Thijsseschool in Den Burg werd vrijdagochtend professioneel aangepakt. Medewerkers van de school waren gekleed als zeelui en ook diverse kinderen waren verkleed. Jamila Segerink doopte het schip en onthulde daarna samen met Piet Bolier van de gemeente de naam Thijsse Rob die ze had bedacht.

Juf Sietske Bakker en Jan Kooij van de gemeente waren een paar drijvende krachten achter de komst van het speelschip. Kooij was ook betrokken bij de natuurspeeltuin van de school. De grootste kunst was het rond krijgen van de financiering, maar dat lukte uiteindelijk met bijdragen van het Texelfonds, Goededoelenstichting Texel, ouders die spaarden bij een actie van Jumbo, de ouderraad die de opbrengst van de kerstmarkt schonk en de gemeente die de rest doneerde. In totaal werd er bijna tien mille in het speelschip gestoken.

Een groep ouders hielp mee om het houten schip te installeren, evenals een groep leerlingen van de OSG die in kader van de maatschappelijke stage op school de handen uit de mouwen staken. Het speelschip staat op een plek waar eerst een oud speeltoestel stond dat niet meer gebruikt kon worden. Volgens schoolleider Nick Slijderink gaat het nieuwe speelschip mee naar het nieuwe Onderwijscentrum Texel als de Thijsseschool daar over een paar jaar zijn intrek neemt. "Maar daar wilden we niet op wachten, zodat de kinderen kunnen spelen."