Nieuwe voorzitter Sportschutters

Henk (van de Baron) Witte is teruggetreden als voorzitter van de Stichting Sportschutters Texel.

Op donderdag 2 maart heeft Witte het voorzitterschap van Stichting Sportschutters Texel overgedragen aan Aad van Gils. Witte was de tweede voorzitter van de stichting en heeft deze functie meer dan 13,5 jaar vervuld.

Henk Witte, handboogschutter van het eerste uur, was in maart 1974 één van de medeoprichters van de handboogvereniging Eilandschutters. In januari 2014 heeft hij, na 40 jaar lidmaatschap, daarvoor de Zilveren Bondsspeld uitgereikt gekregen van de Directeur van de Nederlandse Handboog Bond.

In 1998 is de Stichting Sportschutters Texel opgericht door de Schietsport Vereniging Texel, ook wel bekend als de kruitschutters en Eilandschutters. De aanleiding hiervoor waren de vergevorderde plannen om het Schietsportcen­trum Odysseus te bouwen. Toentertijd een zeer ambitieus plan, maar het is gelukt. Vele Texelaars kennen het schietsportcentrum als bloedpriklocatie.

Beide verenigingen vinden het bijzonder jammer dat Henk met pensioen gaat, maar respecteren zijn besluit. "Henk heeft ongelofelijk veel betekend voor de Stichting en dat zullen we niet snel vergeten." Aad van Gils is sinds 2002 lid van de Eilandschutters, waar hij de functies trainer en wedstrijdleider vervult. Daarnaast is hij hoeder van de penningen. De overige bestuursleden zijn Marja Kampstra (secretaris), Jaap Witte (penningmeester), Dirk Kleijn en Jan Brandenburg.