Nummers 1, 2 en 3 van het Sneeuwklokjestoernooi: Rob Dapper, Jopie Hooijberg en Louis v.d.Vis.
Nummers 1, 2 en 3 van het Sneeuwklokjestoernooi: Rob Dapper, Jopie Hooijberg en Louis v.d.Vis. Foto: Jeu de Boulesclub Den Burg

Jopie Hooijberg (90) wint glorieus

Jopie Hooijberg is zaterdag winnaar geworden van het Sneeuwklokjestoernooi van Jeu de Boulesclub Den Burg.

Af en toe een beetje lente als het zonnetje zich liet zien tijdens het "Sneeuwklokjestoernooi" op de banen bij zwembad Molenkoog. Er werden twee partijen gespeeld. Rondom onze banen bloeien de honderden sneeuwklokjes, ooit gepland door wijlen Cees Wonder. Het toernooi is ook eigenlijk een hommage aan deze Texelaar. "Volgens mij heeft hij voor dit toernooi ook boven de kraan dichtgedraaid en de gordijnen open gedaan", meldt de correspondent van de Jeu de Boulesclub.

Het speelseizoen, vol toernooien en uitwisselingen, op Texel en aan de overkant, is begonnen met dit toernooi. De agenda voor dit jaar zit vol. Met als hoogtepunt het "Texels Open 2017" op 1 juli.


Leeftijd speelt geen rol bij jeu de boules. Het bewijs daarvan werd geleverd op het toernooi zaterdagmiddag, waar Jopie Hooijberg (90) met twee gewonnen partijen en 21 punten de grote winnaar werd. "Alle lof voor deze dame." Tweede werd Rob Dapper met 19 punten uit twee gewonnen partijen en Louis van der Vis en Harm Gort deelden de derde plaats met 18 punten.