Duur verlies Texel'94 van Helder

Hoop van Texel'94 op de tweede periodetitel werd zondag de grond in geboord na 2-1 verlies tegen Helder. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Twee ploegen die voor de periodetitel gingen, met de hoop dat andere kanshebbers Spartanen, JVC en KGB punten zouden verspelen. De hoop aan Texelse zijde voltallig te zijn bleek ijdel, Ralph Slik raakte vrijdagavond in de zaal geblesseerd en Dennis Daalder had nog last van zijn kniel. Met wat omzettingen schoot Texel'94 furieus uit de startblokken en kwam al na twee minuten op voorsprong. Een droomstart nadat een uittrap van doelman Alexander Smit met wind mee ver op de andere helft stuiterde. Lesley Koning was er als de kippen bij en verschalkte met een lob de doelman van Helder. Maar de Texelaars slaagden er niet in dit snelle voordeel uit te bouwen. Er werd wel druk gezet, maar na een minuut of twintig nam de tegenstander het initiatief over. Texel'94 ging slordig passen en slaagde er niet meer in de bal te heroveren. In de verdediging gedrongen kwamen de groenzwarten onder druk, maar doelman Smit stond zijn mannetje. Ook aan de andere zijden stichtte Texel'94 gevaar. Maar toen de tweede goal uitbleef, viel kort voor rust de gelijkmaker. Een ingooi van Texel'94 belandde bij de tegenstander. De spits van Helder maakte dankbaar gebruik van het voordeel en tikte in.

Desondanks domineerde bij Texel'94 het gevoel dat de zaak niet verloren was. Jurriaan Röpke kwam in de ploeg voor Jeroen Vlaming, die zich in de tweede helft goed manifesteerde. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, maar na een kwartier ging het mis. Een verre uittrap van de doelman leidde achterin bij Texel'94 tot een misverstand, waarna de spits onder dankzegging de tweede treffer voor Helder aantekende. Het nieuws sijpelde door dat JVC en Spartanen gelijk stonden, dus voor de periodetitel moest hier worden gewonnen. Texel'94 zette alles op de aanval, trainer Wesley Visser schoof Ruben Duinker meer naar voren. Het sorteerde effect, Texel'94 creëerde kansen. In tijdsbestek van tien minuten eindigden kopballen op de paal en de lat en stonden de keeper en het been van de tegenstander een treffer in de weg. Texel'94 had het geluk duidelijk niet mee. Tot overmaat van ramp werd Jurriaan Röpke binnen de zestien meter omvergelopen door de keeper. Een zuivere penalty in de ogen van de Texelse aanhang, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

De strijdbaarheid werd niet beloond. Waar Texel'94 had gehoopt op een feestje, was het tegenstander Helder die de champagne liet knallen. Met Texel'94 als goede tweede. Alle kansen zijn nog niet verkeken, er is ook nog de derde periode, waarmee alsnog de trofee kan worden gepakt. Texel'94 speelt komende zondag tegen KGB. Ook een zware tegenstander, maar na twee nederlagen op rij smacht Texel'94 weer naar een overwinning.