Gerrit Verhoeven presenteerde na 25 jaar voor het laatst de playbackshow van De Koog.
Gerrit Verhoeven presenteerde na 25 jaar voor het laatst de playbackshow van De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

Playbacken in De Koog

De opkomst was met twaalf optredens zaterdagavond niet hoog bij de playbackshow van De Koog, maar de kwaliteit van de voorstellingen leed er niet onder.

De categorieën bovenbouw van de basisschool en volwassenen waren beiden het best vertegenwoordigd met vier optredens. Bij de onderbouw van de basisschool waren het er drie. De categorie voorgezet onderwijs kende één afvaardiging, waardoor deze zich automatisch kwalificeerde voor de Texelse finale van de playbackshows op zaterdag 1 april in Oosterend.

Dat weerhield Britt Stam, Hannah van Sambeek, Ciska Beumkes en Lara van der Klerk niet van een energiek optreden waarbij ze het nummer 'Hair' van Little Mix playbackten. Ze werden bijgestaan door Dorian Wassenaar.

Jura Boks was winnaar in de onderbouw met een vertolking van 'Hung Up' van Madonna. Deesie Burgman won in de bovenbouw door als Mary Poppins het nummer 'Alles kan als jij het laat gebeuren' op te voeren. De eerste plaats voor de volwassenen was voor Esther Bakker die samen met haar zoon Aron het nummer 'What does the fox say' van Ylvis deed. Esther stond gekleed als vos op het podium, zoonlief Aron deed zijn optreden vanuit de zaal tussen de stoelen door. Tussen de volwassenen ook voorzitter Dennis Eelman van de Koger dorpscommissie die zijn opwachting maakte als André Hazes.

Juryleden Martine van Hintum, Koen Snoek en Hans Peerdeman toonden zich lovend over de prestaties. Hoewel het aantal deelnemers de helft minder was dan voorgaande jaren was dorpshuis De Hof goed gevuld met bezoekers. De organisatie van de playbackshow was in handen van Esther Burgman en Veronica van Beek. Jesper de Graaf en Jeroen van Hattum deden het geluid en het licht. Gerrit Verhoeven verzorgde de presentatie en dat was zaterdagavond na 25 jaar voor de laatste keer. Verhoeven presenteerde de playbackshows al toen ze nog in Kaapsnol op camping Kogerstrand werden gehouden. Hij werd op het podium in het zonnetje gezet voor al zijn inzet in de afgelopen jaren. In 2018 wordt de playbackshow van De Koog op zaterdag 10 maart gehouden.